Αναζήτηση
  • Blogteam

Ο Σπύρος Νεράντζης για την Παλιά Πόλη

"Αν έχουμε μια πόλη καλύτερη για εμάς τους κατοίκους, θα έχουμε και ευχαριστημένους επισκέπτες"


ΚΕΡΚΥΡΑ. Παρέμβαση στο πλαίσιο της εκδήλωσης του Συλλόγου Μονίμων Κατοίκων Παλιάς Πόλης Κέρκυρας, το απόγευμα της Παρασκευής, έκανε ο υποψήφιος δήμαρχος με τον συνδυασμό ¨Η Κέρκυρα ψηλά", Σπύρος Νεράντζης. Εισαγωγικά έδωσε τα συγχαρητήριά του στους διoργανωτές για την δημιουργία της εκδήλωσης και ευχαρίστησε για την ενημέρωση τον κεντρικό ομιλητή Δρ. Άλκη Πρέπη, Αρχιτέκτονα, Καθηγητή στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και εμπειρογνώμονα της UNESCO/ICOMOS. Στην τοποθέτησή του, επικεντρώθηκε στην επικαιροποίηση του Κανονισμού Αστικής Λειτουργίας, την συνεργασία όλων των φορέων και τις αμοιβαίες υποχωρήσεις.«Έχουμε λοιπόν έναν κανονισμό Αστικής Λειτουργίας, ο οποίος είναι νόμος του κράτους. Αυτός υπάρχει!

- Για να γίνουν αυτά τα οποία μας ενημέρωσαν οι ομιλητές, - Για να γίνει αλλαγή στο Master plan - Για να έχουμε μια πόλη βιώσιμη και λειτουργική - Για να σωθεί η Κέρκυρα

Χρειάζεται ένα πράγμα μόνον, ένα απλό πράγμα : Αυτό που μας είπε ο Κος Τρίαντος, να ξεκινήσουμε από την πρώτη σελίδα του Κανονισμού! Από εκεί πρέπει να ξεκινήσουμε.

- Να καθίσουμε ΚΑΙ όλοι ΚΑΙ μαζί, (φορείς, επαγγελματίες, σύλλογοι, πολίτες) στο ίδιο τραπέζι. Με συνεργασία και αμοιβαίες υποχωρήσεις,  να επικαιροποιήσουμε και να εφαρμόσουμε τον Κανονισμό Αστικής Λειτουργίας της πόλης. - Αυτήν την πρωτοβουλία, έχει υποχρέωση να την λάβει η Δημοτική Αρχή. - Ο συνδυασμός μας, Η Κέρκυρα Ψηλά, έχει την πολιτική βούληση, με πνεύμα συνεργασίας  να επικαιροποιήσει και να προσαρμόσει τον κανονισμό, στην καθημερινότητα και τις σύγχρονες ανάγκες της πόλης μας. Και βέβαια έχει και την πολιτική βούληση, να δημιουργήσει τους μηχανισμούς που θα φροντίσουν την εφαρμογή του. Αν έχουμε μια πόλη καλύτερη για εμάς, για τους κατοίκους θα έχουμε και ευχαριστημένους επισκέπτες»


Πηγή: enimerosi.com

3 προβολές0 σχόλια

©2019 by Η Κέρκυρα Ψηλά. Proudly created with Wix.com

Κόμβος Αλυκών Ποταμού, 49100, Κέρκυρα

Γίνε αυτός που περιμένεις